Rohlik.cz

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

0 ×

Toto bude ta nejlepší jahodová zmrzlina, jakou jste kdy jedli. Nádherně smetanová, ale přitom neuvěřitelně jahodová.

Postup:

1Jahody, citrónovou šťávu a 50 g cukru dejte do mixeru a několikrát zapulzujte 3 – 4 krát, abyste měli malé kousky jahod a ne jen pyré. Dejte je na 1 hodinu do lednice vychladit.

2Mezitím si ve středně velkém hrnci smíchejte polovinu smetany, mléko, zbývající cukr a sůl. Na mírném ohni zahřejte, dokud nezačne stoupat pára. Sundejte hrnec z plotny a vložte podélně rozpůlený vanilkový lusk, ze kterého můžete vyškrábat dužinu. Nechte stát cca 1 hodinu, potom lusk vyndejte. Do hlubší misky (nebo hrnce) nalijte zbývající půlku smetany. Mléčnou směs, ze které jsme vyndali lusk, začněte lehce na mírném stupni zahřívat.

3Žloutky rozšlehejte metlou a postupně je vlijte do mléčné směsi, pořád rychle míchejte, abyste je neuvařili. Směs přiveďte k lehkému varu a vařte dokud nezhoustne, cca 1 až 2 minuty nebo dokud kuchyňský ponorný teploměr nedosáhne 80°C. Hrnec poté odstavte.

4Směs přeceďte přes hustý cedník do hrnce se smetanou. Vmíchejte vanilkový extrakt a jahody, důkladně promíchejte. Nechte vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplotě, potom nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Až bude směs vychlazená, připravte ji ve zmrzlinovači podle návodu.

5Tip: Pokud nemáte zmrzlinovač a přesto chcete krémovou zmrzlinu, tak ji během chlazení každé dvě hodiny umixujte dohladka, nebo pořádně promíchejte, a byste rozbili krystaly vody. Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.