Rohlik.cz

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými

0 ×

Pro dobrý salát stačí i málo ingrediencí, které však vyniknou svou chutí a spojí se ve fantastický chuťový zážitek.

Postup:

1Salát little gem rozřízněte podélně na poloviny, vykrojte košťály a rozprostřete salát na talíř.Listy od sebe lehce rozhrňte.

2V mističce promíchejte lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máte sušený, rozdrobte špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máte-li čerstvý, pokrájejte lístky z jedné snítky najemno. Promíchejte a odložte.

3Z válečku vařeného masa odkrojte pár jemných plátků masa, které poskládejte mezi lístky salátu.

4Šalotku nakrájejte na jemné plátky. Na malé pánvičce rozehřejte oříšek másla a šalotku zpěňte. Přidejte žampiony, prohoďte a cca po minutě zalijte vínem. Promíchávejte a restujte, dokud se víno zcela nevypaří.

5Salát zalijte dresingem a poté dozdobte žampiony se šalotkou.

6Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.