Rohlik.cz

Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

0 ×

Chutná dobře za tepla i za studena a bude mizet tak rychle, že vám nakonec cukety nebudou stačit.

Postup:

1Očištěné cukety nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte na tenká půl kolečka, žampiony na plátky, klobásky na drobné kousky. Troubu si předehřejte na 180 °C a plech si vyložte pečícím papírem.

2V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, solí a pepřem. Přidejte nastrouhanou cuketu, vejce a promíchejte. Nakonec k těstu přimíchejte i cibuli, prolisovaný česnek, pokrájenou jarní cibulku, žampiony, klobásky, pokrájená sušená rajčata, bylinky a kostičky sýra. Hmotu důkladně promíchejte a rozprostřete na plech. Vložte do trouby a pečte 45 – 55 minut, až koláč zeshora mírně zezlátne a zapeče se.

3Tip: Hotový a vychladlý koláč můžete bez problému rozložit v jedné vrstvě a zamrazit (po zmrznutí můžete naskládat na sebe do pytlíku či krabičky) v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

4Recept najdete na stránkách Sklizeno.cz.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.