Rohlik.cz

Třešňový Clafoutis

Třešňový Clafoutis
  • 50 minut
  • 12 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Tohle není obyčejná bublanina, ale francouzská verze, kterou si zamilujete. Zkuste naší bezlepkovou verzi bez mouky.

Postup:

1Jako první si předehřejte troubu na 180°C. Zapékací misku si vymažte máslem a rozprostřete do ní všechny vypeckované třešně.

2Připravte si řídké těsto. Rozemleté mandle smíchejte s třtinovým a vanilkovým cukrem, špetkou soli a strouhanou citronovou kůrou. Zašlehejte vejce a kefír, důkladně promíchejte,

3Těstem zalijte ve formě třešně a dejte péct do trouby na cca 35 minut. Během pečení troubu neotvírejte. Clafoutis je hotový, když zatřesete formou a těsto je tuhé.

4Podávejte ho ještě teplý, zasypaný moučkovým cukrem nebo kopečkem smetany.

5Tip: Pro říznější verzi můžete do těsta přidat lžíci třešňové pálenky. Nebo třešně namočte do alkoholu přes noc.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.