Rohlik.cz

Quinoa salát s tofu a pekanovými ořechy

Quinoa salát s tofu a pekanovými ořechy

0 ×

Výživný salát zachutná nejen vegetariánům. Díky zálivce z melasy má lehce nasládlou chuť, která ale nepřebíjí další suroviny a je skvělým oživením v této pestré paletě chutí.

Postup:

1Quinou dejte vařit se špetkou soli. Vařte celkem asi 20 minut. 2 minuty před koncem vaření přidejte hrášek. Quinou sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte vykapat.

2Okurku podélně překrojte na půlku, každou polovinu na 4 další části. Takto se vám budou semínka dobře vyřezávat. Klínky okurky nakrájejte asi na 1 cm velké kousky.

3Bylinky nasekejte najemno a vložte do mísy společně s okurkami. Přidejte avokádo nakrájené na proužky, ořechy, pečenou papriku, tofu, odkapanou quinou s hráškem.

4Suroviny na zálivku prošlehejte v mističce a přidejte do mísy. Důkladně promíchejte a případně dosolte.

5Tip: Pečené papriky si můžete připravit ve větším množství a poté si je zalité olejem uchováte uzavřené v zavařovací sklenici několik dní. Papriku vložte do vyhřáté trouby na 220 ⁰C. Když se na paprice utvoří puchýře, vyndejte papriku a zabalte ji do igelitového sáčku zapařit. Papriku poté oloupejte a zbavte semen. Dále můžete papriky přidávat do salátů, těstovin, k masu atd.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.