Rohlik.cz

Masové kuličky

Masové kuličky

0 ×

Asi je ochutnal už každý a každému zachutnali, tak proč si je teď nepřipravit doma?

Postup:

1Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a smažte až zesklovatí, cca 5 minut.

2Ve velké míse smíchejte maso, strouhanku, vejce, nové koření a muškátový oříšek, přidejte osmaženou cibuli. Míchejte vařečkou, a nebo úplně nejlépe, rukama. Dochuťte solí a pepřem. Z masa vytvarujte kuličky, cca 2 – 2,5 cm v průměru. Na čisté pánvi rozehřejte zbylý olej a kuličky smažíme ze všech stran, cca 10 až 15 minut. Pokud si chcete být jistí, že jsou uvařené, rozkrojíme jednu a otestujeme.

3Na čisté pánvi rozpustťe máslo, přidejte mouku, promíchejte a za občasného míchání smažte asi 5 – 10 minut, dokud nebude mít mouka světle hnědou barvu. Postupně vlijte hovězí vývar, řádně promíchejte, aby se neutvořily hrudky a vařte za občasného míchání asi 5 minut. Vmíchejte zakysanou smetanu, hořčici, Worcester, dochuťte solí a pepřem, oslaďte podle chuti.

4Kuličky vmíchejte do omáčky, obalte je a vařte cca 5 – 10 minut, aby se prohřály. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.

5Tip: Jako přílohu zvolte bramborovou kaši. Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.