Rohlik.cz

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

0 ×

Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole.

Postup:

1Mrkev oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Vložte ji do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 180°C na 30 minut.

2Mezitím si připravte maso. Dobře ho promíchejte s rozmarýnem, tymiánem, 1 hrstí nadrobno pokrájené petrželky, drceným česnekem, solí a pepřem. Vypracujte z něj 8 válečků. Na špejli napíchněte plátek slaniny, pak přidejte váleček masa, slaninu okolo něj obtočte a její konec propíchněte špičkou špejle, aby se slanina nerozmotávala. Takto připravte všech 8 kusů masa.

3Po 30 minutách pečení mrkev promíchejte, posypte ji dýňovými semínky, do trouby přidejte maso a pečte společně dalších 20 minut. Před podáváním mrkev osolte, opepřete, dochuťte balsamicovým octem, posypte 1 hrstí nakrájené petrželky a promíchejte.

4Tip: Maso na talíři doplňte lžící domácí majonézy.

5Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.