Rohlik.cz

Fantastický jablkový koláč

Fantastický jablkový koláč

0 ×

Když čekáte návštěvu, nebo máte jen chuť něco upéct. Připravte si suroviny a za chvilku vám pod rukama vznikne těsto na fantastický babiččin koláč s jablky. A život se stává voňavějším. Upečte si ho třeba jen pro dobrou náladu!

Postup:

1Dávka je pro jeden plech koláče (pokud si ingredience vydělíte na polovinu, vyjde vám těsto perfektně na jednu koláčovou formu o průměru 24 cm).

2Všechny suroviny na těsto spojte na vále a zpracujte do válečku. Vláčné měkké těsto si rozdělte na dvě poloviny. Plech nebo formu si předem vytřete kouskem másla a vysypte hrubou moukou.

3Nastrouhaná jablka zakápněte citronem, smíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Brusinky si předem namočte do vody, aby změkly, poté je scěďte a nechte okapat.

4První polovinu těsta vtlačte do formy nebo rozválejte na plech. Dno lehce propíchejte vidličkou. Rozehřejte troubu na 180 °C. Celou plochu pokryjte ochucenými jablky. Nyní přidejte okapané sušené brusinky.

5Druhou polovinu těsta vyválejte do velikosti formy nebo plechu a plátem zakryjte jablka. Okraje těsta přimáčkněte ke krajům spodního těsta. Vršek potřete rozmíchaným žloutkem. Vidličkou udělejte ozdobné rýhy. Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 35 minut dozlatova.

6A teď už si jen užijte tu nádhernou vůni teplého koláče. A super chuť křehkého těsta. Recept naleznete na blogu Bistro Sezóna.

7Tip: K jablkům můžete do náplně přidat posekané vlašské ořechy.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.