Rohlik.cz

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

1 ×

Blanšírováním si zelenina zachová barvu i živiny, než kdybyste ji dusily. Navíc, ta chuť.

Postup:

1Nejméně půl hodiny předem (nebo přes noc) si naložte naklepané plátky masa do marinády z oleje, rozdrcených stroužků česneku, hořčice, soli a pepře.

2Rozeberte si na jednotlivé listy kapusty a vyřízněte z nich tvrdý košťál. Ve velkém hrnci přiveďte k prudkému varu osolenou vodu (cca 1 lžíce soli na 2 litry vody). Do vroucí vody vložte připravené listy kapusty. Vhazujte je v takovém množství, aby se voda nepřestala vařit. Kapustové listy vařte cca 1 minutu. Pak je pomocí síta rychle vyberte a okamžitě vhoďte do ledové vody, aby se v zelenině zastavil proces varu a došlo k jejímu prudkému zchlazení. Můžete požít hrnec s vodou a ledovými kostkami. Při tomto postupu kapusta příjemně zkřehne, ale přitom zůstane krásně křupavá, nádherně se zvýrazní její barva. Listy kapusty vyjměte z vody a nechte okapat.

3Rozpalte ve vysoké pánvi sádlo a pak na něm zprudka z obou stran osmahněte naloženou krkovičku. Opečené maso dejte zakryté stranou odpočinout. Nakrájejte si blanšírovanou kapustu na proužky a ty rychle a krátce prohřejte na tuku a vypečené šťávě z masa. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte spolu s opečenou krkovičkou.

4Recept najdete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.