Rohlik.cz

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka na houbách

0 ×

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě.

Postup:

1Oloupejte celer a nakrájejte ho na tenké hranolky. Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Dejte je péct do trouby rozehřáté na 180°C (za 15 minut se přidá panenka a dopeče se vše společně dalších cca 7 minut.

2Panenku si ze všech stran pomažte olivovým olejem. Prkénko jemně posypte solí a pepřem. Panenku po prkénku vyválejte, aby se na ní sůl a pepř rovnoměrně přichytila. Kvalitní nepřilnavou pánev rozehřejte na vysokou teplotu, pak na ní ze všech stran nasucho opečte panenku (stačí cca 1–2 minuty z každé strany). Maso vyjměte z pánve, zabalte ji do alobalu a vložte na 7 minut do trouby k celerovým hranolkům (ty přitom promíchejte).

3Pod pánví, kde jste opékali maso, ztlumte plamen, přidejte na ní trošku olivového oleje a nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte na plátky nakrájené žampióny. Osolte je a opepřete podle chuti. Jakmile houby změknou, přidejte k nim na proužky pokrájený římský salát a krátce prohřejte.

4Vyndejte z trouby celerové hranolky a maso. Maso rozbalte a nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte ostrým nožem na plátky. Osolte hranolky. Podávejte společně s opečenými žampióny, můžete doplnit i domácí majonézou.

5Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Paella

Paella

Středně těžký

45 minut

Váš košík je prázdný.