Rohlik.cz

Mrkvovo-fenyklová polévka

Mrkvovo-fenyklová polévka

0 ×

Na fenykl se v naší kuchyni často zapomíná, je na čase to změnit.

Postup:

1Oškrábejte mrkev, oloupejte cibuli a česnek, fenykl zbavte vrchních listů, nať z fenyklu si ponechte na ozdobení při servírování). Veškerou zeleninu nakrájejte na menší kousky a dejte opéct na rozehřátý tuk do vyššího hrnce. Za častého míchání zeleninu opékejte cca 15–20 minut.

2Nebo zkuste druhou variantu, pečení zeleniny v troubě – sice trvá trošku déle, ale nižší teplota je na úpravu zdravější. Nakrájenou zeleninu prokapejte olejem a pečte na 160°C cca 45 minut (česnek přidejte až cca na posledních 15 minut). Občas zkontrolujte a promíchejte.

3Upečenou zeleninu zalijte cca 1/2 litrem vody nebo vývaru, osolte, opepřete a vařte cca 15 minut, dokud zelenina úplně nezměkne (hlavně kontrolujte mrkev, té to trvá nejdéle). Na závěr přidejte kokosové mléko, rozmixujte ponorným mixérem dohladka a podle potřeby krém nařeďte troškou vody, dosolte či dopepřete a chvíli nechte prohřát.

4Polévku můžete dozdobit čerstvou fenyklovou natí a případně i troškou opečené zeleniny, kterou jste si před mixováním polévky dali stranou nebo kousky opečeného masa. Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.