Rohlik.cz

Špenátová omeleta se žampiony

Špenátová omeleta se žampiony

2 ×

Správná paleo snídaně se neobejde bez vajíček, aby vás brzo nenudili, zkuste je tentokrát jinak než obvykle.

Postup:

1V mixéru (nebo pomocí tyčového) rozmixujte vejce, špenát a trošku soli a pepře.

2Na pánvi si na 2 lžících rozehřátého ghee nechte na střední teplotu zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Jakmile je měkká, přidejte na plátky pokrájené očištěné žampióny, trošku osolte, opepřete a nechte za občasného promíchání dusit ve vlastní šťávě (žampióny po osolení trošku pustí vodu). Jakmile jsou houby příjemně měkké na zkus, ale ne rozvařené, odstavte směs z plotny a pánev přikryjte, aby směs nevychladla.

3Na nahřátou plotnu dejte prázdnou pánev, rozpusťte na ní půl lžíce ghee. Jakmile bude rozehřáté, vylijte na něj pomocí naběračky polovinu vaječné směsi se špenátem (před nabráním směs promíchejte) a upečte na pánvi na středním plameni z obou stran omeletu. Raději nepospíchejte a pečte pomalu, ať se vám omeleta příliš nevysuší a při plnění na talíři se netrhá. Stejně připravte i druhou omeletu. Pak je obě naplňte žampiónovou směsí a doplňte na talíři čerstvou zeleninou.

4Recept najdete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.