Rohlik.cz

Quinoa salát s lilkem a fetou

Quinoa salát s lilkem a fetou
  • 25 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Quinoa je všestranná plodina, plná živin. Vychutnejte si ji v salátu provoněným Řeckem.

Postup:

1Quinou propláchněte horkou vodou. Přesypte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 2:1. Tedy dva díly vody na jeden díl quinoi. Osolte a vařte 20 minut, než se voda vypaří a quinoa změkne. Po uvaření ji odstavte stranou a nechte vychladnout.

2Mezitím si pokrájejte lilek na kousky, osolte a nechte ho chvilku vypotit. Cibuli a česnek si pokrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte 2 lžíce kokosového oleje a osmahněte na něm cibuli, potom přidejte česnek, až se rozvoní, přisypte lilek, opepřete, poprašte tymiánem a restujte ho do měkka. Chvilku před dokončením, přidejte do pánve hrst baby špenátu a nechte ho jen chvilku prohřát.

3V míse smíchejte quinou s restovanou zeleninou, přidejte rozdrobenou fetu. Salát servírujte vlažný nebo studený, chutná pokaždé stejně dobře.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.