Rohlik.cz

Salát s roastbeefem a pečenou paprikou

Salát s roastbeefem a pečenou paprikou
  • 60 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Delikátní salát s opravdovou porcí masa. Roastbeef nepotřebuje nic víc, než trochu péče a společnost zeleniny.

Postup:

1Maso na roastbeef se musí marinovat alespoň přes noc. Proto si přípravu naplánujte dopředu. Nevyplatí se dělat pouhé dvě porce masa na salát. Marinujte rovnou celý kus masa. Roštěnec zbavte blan a ze všech stran ho opepřete a osolte, pokapejte worcester omáčkou. Do misky nalijte olej, přendejte do ní maso a ze všech stran ho v oleji důkladně obalte. Nechte ho přikryté takto marinovat přes noc.

2Druhý den si nejdříve předehřejte troubu na 140 °C. Zatímco se trouba zahřívá, osmahněte roštěnec zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu. Potom ho vložte do trouby a pečte kolem 40 minut. Maso je hotové, když má uvnitř teplotu 54 °C. Maso vyndejte, zabalte do alobalu a nechte odpočívat.

3Papriky omyjte, osušte, pomažte olejem a osolte. Zvyšte ohřev trouby na 200 °C a pečte, až slupka zčerná. Papriky vyndejte a nechte chvíli zchladnout, abyste mohly stáhnout slupku, mělo by to jít snadno. Papriku rozřízněte, zbavte ji semínek a pokrájejte na proužky.

4Teď je čas kompletovat salát. Salátové listy v míse zakápněte olivovým olejem a zamíchejte, přidejte kousky pečených paprik a na plátky pokrájené avokádo. Roastbeef si ostrým nožem pokrájejte na co nejtenčí plátky a přidejte k salátu. Salát osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Navrch přidejte lžíci francouzského dresinku.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.