Rohlik.cz

Burger se sýrem s bílou plísní

Burger se sýrem s bílou plísní
  • Koko
  • 20 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

3 ×

Burger s rozpečeným krémovým sýrem si po prvním ochutnání zamilujete. A hovězí vám tentokrát nebude vůbec chybět.

Postup:

1Připravte si čtverec z alobalu, uprostřed rozetřete olivový olej, na toto místo položte sýr. Přidejte sůl, pepř a bylinky. Zabalte do měšce. Ve stejné směsi oleje, bylinek a soli obalte také celé žampiony. Vybírejte větší, aby nepropadly roštem. Seřízněte nožičky tak, aby byly zarovnané s dolní stranou houby.

2Žampiony se podle velikosti a teploty v grilu budou z každé strany grilovat asi 5 – 7 minut. Musejí být dozlatova. Na posledních 5 minut přidejte také měšec se sýrem. 3 minuty před dokončením také poloviny bulky řeznou stranou dolů.

3Během toho si připravte další ingredience – nakrájejte příčně červenou cibuli na velmi tenké plátky, na každý burger je třeba jen pár rozebraných koleček. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a přidejte i tolik nakládaných pokrájených jalapeňos, kolik jen zvládnete.

4Pokud budete postupovat v pořadí na fotce, trochu rajčat asi ztratíte při cestě hamburgeru směrem k ústům, takže spíše obráceně: dolní díl bulky potřený majonézou – salát – směs rajčat a jalapeňos – grilovaný camembert – grilované žampiony – případně další trocha salátu – horní díl bulky potřený majonézou.

5Tip: Pokud použijete bílé žampióny, před grilování jim oloupejte kloboučky.

6Video návod i recept najdete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.