Rohlik.cz

Burger s hlívou ústřičnou

Burger s hlívou ústřičnou
  • Koko
  • 40 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Hlíva na grilu má skvělou chuť, stejně jako voňavý hovězí burger.

Postup:

1Mleté maso nechte alespoň půl hodiny před grilováním venku z lednice, ať nabere vyšší teplotu. Pokud máte opravdu výkonný gril, můžete maso osolit a opepřit už nyní a dobře promíchat. Vytvořte burger, nalijte si na dlaň trochu olivového oleje a potřete jím celý povrch „karbanátku“.

2Hlívu rozeberte na jednotlivá „ucha“, vybírejte dostatečně velké kusy na to, abyste, až ztratí na grilu svůj objem, měli jistotu, že nebude propadat roštem. Stačí ji lehce zakápnout olivovým olejem, osolit a opepřit. Trochu ji rukama promíchejte. Hlívu stejně jako maso grilujte na co možná nejžhavějším místě na grilu, celá tepelná úprava bude u obojího trvat přibližně stejně – ovšem záleží na tom, jak si přejete mít maso propečené. Udělejte masové burgery stejně veliké, první otestujte a ostatní grilujte podle něj.

3Připravte si i kousek alobalu, na nějž umístíte pokrájené rajčátko a roquefort. Vytvořte měšec, který bude mířit na gril. Když se budete chýlit s houbami a hovězím ke konci, na poslední 3 minuty vložte na gril i bulky řeznou stranou dolů, aby nevsakovaly tolik šťávy příliš rychle a stejně tak i tento měšec.

4Vrstvěte v následujícím pořadí: dolní díl bulky potřený majonézou – řeřicha – grilovaná hlíva – rajčata v roquefortu – maso- případně další řeřicha – horní díl bulky potřený majonézou. recept naleznete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.