Rohlik.cz

Halloumi burger

Halloumi burger
  • Koko
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Vegetariánský burger jinak. Slaný řecký sýr Halloumi ke grilování musíte vyzkoušet.

Postup:

1Sýr Halloumi vyjměte z obalu a nechte okapat tekutinu. Nakrájejte ho na asi centimetrové plátky. Potřete je pomocí mašlovačky olivovým olejem, opepřete (ale nesolte) a přidejte na jemno nasekané čerstvé provensálské bylinky. Takto namarinovaný sýr je připraven ke grilování i na velmi rozpáleném grilu. Stačí mu asi 3 – 5 minut po každé straně, dokud neuvidíte pěkně hnědé proužky od roštu na jeho povrchu. Na poslední 2 minuty sem přidejte řeznou stranou dolů také rozkrojenou hamburgerovou­ bulku.

2Nakládané grilované papriky nakrájejte na malé kostičky, na kousíčky také kapary a smíchejte v jednu směs. Vrstvěte v pořadí: dolní díl bulky potřený pepřovou omáčkou – salát – směs papriky a kapar – Halloumi – další trocha salátu – horní díl bulky potřený pepřovou omáčkou.

3Tip. Pokud chcete, můžete nahradit nakládanou papriku čerstvě grilovanou. Stačí potřít plátek papriky olivovým olejem, osolit a ogrilovat slupku, až zčerná. Nechte ji chvíli vychladnout, až půjde slupka snadno stáhnout.

4Recept naleznete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.