Vepřový burger s čedarem

- Koko
- 20 minut
- 1 porce
- Jednoduchý
Ochutnejte burger ze šťavnatého vepřového masa, lehce pikantní s chilli a koriandrem.
Postup:
1Smíchejte kvalitní vepřové mleté maso s nadrobno pokrájeným koriandrem a pro vás únosným množstvím nasekaných chilli papriček. Rovnou můžete i solit a pepřit. Vytvořte burger, nalijte si na dlaň trochu olivového oleje a potřete jím celý povrch „karbanátku“.
2Grilujte maso na velmi rozpáleném grilu z každé strany minimálně 5 – 6 minut. Výsledné dostatečné propečení poznáte tak, že při stlačení bude z burgeru vytékat čirá (nikoli růžová) šťáva. Na poslední minuty položte na maso ještě plátech čedaru, ať se pěkně rozteče. Následně ho nechte vedle ještě pár minut odpočívat.
3Během toho opečte i horizontálně rozkrojené bulky řeznou stranou dolů, aby nevsakovaly tolik šťávy příliš rychle. Pokrájejte další koriandr a také salát.
4Vrstvěte v následujícím pořadí: dolní díl bulky potřený majonézou – salát a koriandr – maso s čedarem – případně další chilli paprička – koriandr – horní díl bulky potřený majonézou.
5Recept najedete na blogu MENU domů.