Rohlik.cz

Hovězí burger se slaninou

Hovězí burger se slaninou
  • Koko
  • 40 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

3 ×

Není nad klasiku, kvalitní hovězí maso a plátek křupavé slaniny, zkuste ji podle Koko.

Postup:

1Jako první se pusťte do karamelizované cibulky. Nechte v rendlíku rozpustit máslo, orestujte na něm tenká půlkolečka nebo čtvrtkolečka červené cibule. Přidejte bobkový list a nechte 10 minut pod pokličkou dusit, občas promíchejte. Poté přidejte cukr, zamíchejte a nechte zkaramelizovat. Pokud se začne cibulka přichytávat, deglazujte octem. Takto nechte bublat a měknout minimálně půl hodiny na středně silném plameni. Až ke konci ochutnejte, solte a pepřete.

2Čas na burger. Mleté maso nechte alespoň půl hodiny před grilováním venku z lednice, ať nabere vyšší teplotu. Pokud máte opravdu výkonný gril, můžete maso osolit a opepřit už nyní a dobře promíchat. Vytvořte burger, nalijte si na dlaň trochu olivového oleje a potřete jím celý povrch „karbanátku“. Následně grilujte na co nejžhavějším grilu. Záleží na tom, jak si přejete mít maso propečené. Burgery vytvořte stejně veliké a první ogrilujte na zkoušku, abyste měli přehled, jak gril hřeje a jak je maso propečené.

3Slaninu nechte na grilu vypéct, aby dokonale křupala, což trvá většinou asi 5 minut. Na poslední 3 minuty grilování vložte na gril i bulky řeznou stranou dolů, aby nevsakovaly tolik šťávy příliš rychle. Během toho nechte už masový burger stranou chvilku odpočívat.

4Vrstvěte v následujícím pořadí: dolní díl bulky potřený majonézou – polníček – karamelizovaná cibulka nebo cibulové chutney – maso s čedarem – slanina – případně další polníček – horní díl bulky potřený kečupem.

5Tip. Pokud se vám nechce připravovat karamelizovanou cibulku, můžete ji nahradit cibulovým čatním.

6Recept najdete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.