Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Hovězí burger se slaninou

Hovězí burger se slaninou
  • Koko
  • 40 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

3 ×

Není nad klasiku, kvalitní hovězí maso a plátek křupavé slaniny, zkuste ji podle Koko.

Postup:

1Jako první se pusťte do karamelizované cibulky. Nechte v rendlíku rozpustit máslo, orestujte na něm tenká půlkolečka nebo čtvrtkolečka červené cibule. Přidejte bobkový list a nechte 10 minut pod pokličkou dusit, občas promíchejte. Poté přidejte cukr, zamíchejte a nechte zkaramelizovat. Pokud se začne cibulka přichytávat, deglazujte octem. Takto nechte bublat a měknout minimálně půl hodiny na středně silném plameni. Až ke konci ochutnejte, solte a pepřete.

2Čas na burger. Mleté maso nechte alespoň půl hodiny před grilováním venku z lednice, ať nabere vyšší teplotu. Pokud máte opravdu výkonný gril, můžete maso osolit a opepřit už nyní a dobře promíchat. Vytvořte burger, nalijte si na dlaň trochu olivového oleje a potřete jím celý povrch „karbanátku“. Následně grilujte na co nejžhavějším grilu. Záleží na tom, jak si přejete mít maso propečené. Burgery vytvořte stejně veliké a první ogrilujte na zkoušku, abyste měli přehled, jak gril hřeje a jak je maso propečené.

3Slaninu nechte na grilu vypéct, aby dokonale křupala, což trvá většinou asi 5 minut. Na poslední 3 minuty grilování vložte na gril i bulky řeznou stranou dolů, aby nevsakovaly tolik šťávy příliš rychle. Během toho nechte už masový burger stranou chvilku odpočívat.

4Vrstvěte v následujícím pořadí: dolní díl bulky potřený majonézou – polníček – karamelizovaná cibulka nebo cibulové chutney – maso s čedarem – slanina – případně další polníček – horní díl bulky potřený kečupem.

5Tip. Pokud se vám nechce připravovat karamelizovanou cibulku, můžete ji nahradit cibulovým čatním.

6Recept najdete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout