Rohlik.cz

Smažený květák po pařížsku

Smažený květák po pařížsku

1 ×

Již brzy nastane sezona čerstvého květáku. Vyzkoušejte trochu jiný recept. Budete překvapeni skvělou chutí a jemností takto připraveného pokrmu.

Postup:

1Propraný a očištěný květák rozdělte na růžičky, uvařte jej v osolené vodě do poloměkka a sceďte.

2V míse si smíchejte petrželku, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu (nebojte se jí, ve výsledku není v pokrmu vůbec cítit). V této směsi obalte uvařený květák.

3Z bílků ušlehejte pevný sníh se špetkou soli. Opatrně, zlehka do něj po lžících vmíchejte hladkou mouku a žloutky. V hebkém těstíčku obalujte květákové růžičky a smažte na pánvi na oleji dozlatova.

4K tomuto pokrmu se hodí šťouchané brambory a zeleninový salát. Květák také můžete podávat s majonézou a rajčatovým salátem. Těstíčko můžete vylepšit strouhaným parmezánem.

5Recept najdete na blogu Bistro Sezóna.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.