Rohlik.cz

Jahodový sorbet s mátovým krémem

Jahodový sorbet s mátovým krémem

0 ×

Letní osvěžení můžete několik dní i týdnů skladovat v mrazáku. Stačí mít po ruce už jen smetanu a mátu a ve chvíli můžete návštěvu ohromit efektivním dezertem.

Postup:

1Do kastrůlku nalijte 70ml vody, přidejte třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty, poté přidejte limetovou šťávu a stáhněte z ohně. Nechte lehce zchladnout.

2Jahody nakrájejte na malé kousky, přidejte je k sirupu a rozmixujte tyčovým mixérem. Vychladlé nalijte do krabičky v nižší vrstvě a vložte do mrazáku.

3Zmrzlou směs rozsekejte v mixéru na sníh. Zalijte bílým rumem, promíchejte a opět dejte zmrazit.

4Mátu spolu s moučkovým cukrem a limetovou šťávou vložíme do hmoždíře a utřeme v hladkou. Pastu smícháme s créme fraiche. Smetanu vyšleháme dotuha a přimícháme k mátové smetaně.

5Do mističky dáme trochu krému, 3 lžíce sorbetu a ještě lehce dozdobíme krémem. Můžeme dozdobit pár lístky máty a skrojkem limetky.

6Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.