Rohlik.cz

Japonská omeleta

Japonská omeleta

0 ×

Trochu času a zručnosti a dostanete skvělou omeletu. Je výborná samotná, ale ještě více ji užijete do sushi nebo jarních závitků.

Postup:

1V misce si rozšlehejte vejce, přidejte rýžové víno, cukr, sojovou omáču, špetku soli a důkladně promíchejte. Pánev si pomocí kuchyňské utěrky vymažte sezamovým olejem, měl by ho být rovnoměrný a tenký film. Vymazanou pánev rozpalte.

2Jednu třetinu vaječné směsi nalijte na pánev ve velmi tenké vrstvě. Ppánví zatřeste, aby byla vrstva rovnoměrná. Pomocí hůlek či podběraček uvolněte okraje omelety.

3Ve chvíli, kdy je omeleta u okrajů upečená a uprostřed ještě měkká, vezměte její okraj a pomocí hůlek ho rolujte směrem k druhému okraji pánve. Měli byste rolovat tak, aby výsledná rolka byla pevná, bez bublin uvnitř. Na okraji pánve vám vznikne vaječná rolka, nechte ji tam.

4Zbylou část pánve vedle rolky opět vymažte pomocí papírové utěrky olejem a nalijte další třetinu vaječné směsi. Opakujte postup, zatřeste pánví, aby se nepřichytila ke dnu, objeďte okraje a až bude opět propečená, hůlkami chytněte první rolku z kraje a narolujte na ni druhou vrstvu omelety a opět nechte na okraji pánve.

5Znovu vymažte, nalijte třetí část vajec a opakujte postup, až vám na pánvi vznikne pevná žlutá rolka. Rolku vezměte a ještě za tepla ji dejte na bambusovou sushi podložku a její pomocí omeletu trochu stlačte a zarolujte, aby byla hezky kulatá. Podávejte ji nařezanou na stejné kousky, jezte hůlkami a namáčejte v sojové omáčce.

6Recept naleznete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.