Rohlik.cz

Třešňový džem

Třešňový džem
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Nedivte se, až ho sníte jen tak na lžičku. Jednou ochutnáte a nepřestanete.

Postup:

1Třešně omyjte a okapejte, všechny je vypeckujte.

2Přendejte je do většího hrnce, zalijte 150 ml vody a dejte vařit na 35 minut. V půlce vaření přisypte cukr, vymačkejte šťávu z půlky citronu a důkladně promíchejte. Vařte doměkka, až se třešně začnou rozpadat a směs bude houstnout.

3Džem naplňte do zavařovacích sklenic, pevně uzavřete a postavte vzhůru na víko sklenice.

4Tip: Chcete-li džem ozvláštnit, přidejte 50 ml brandy.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.