Rohlik.cz

Domácí meruňkový džem

Domácí meruňkový džem
  • 35 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Výroba domácího džemu zabere minimum času. Co si ho namazat ráno k pečivu?

Postup:

1Meruňky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Po částech je rozmixujte nahrubo, pokud chcete mít džem jemnější, mixujte déle.

2Meruňky přelijte do většího hrnce, zasypte cukrem (množství dle chuti), pořádně ho rozmíchejte a dejte směs vařit na 10 minut. Připravte si sklenice, které džemem naplníte. Sklenice uzavřete a obraťte je víkem nahoru, aby se vytlačil veškerý vzduch.

3Na džemu si můžete pochutnávat již po vychladnutí.

4Tip: Pokud chcete svůj domácí džem vylepšit, můžete při vaření přidat vanilku nebo nasekané lístky máty. Bude dokonalá. Jestli chcete džem mít zcela hladký bez kousků ovoce, ještě před naplněním do sklenic ho propasírujte přes jemné sítko.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.