Rohlik.cz

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

1 ×

Vegetariánská verze jarních závitků vám bude chutnat.

Postup:

1Připravte si předem zálivku k závitkům: Do mističky nalijte ½ lžíce sójové omáčky s pár kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky nakrájejte najemno a vložte do mističky. Česnek nasekejte najemno a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promíchejte. Nechte odležet.

2Rýžové nudle zalijte vroucí vodou a nechte změknout. Hlívu nakrájejte na jemné plátky. Seitan na tenké nudličky, cibulku nakrájejte šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouhejte.

3Rýžové nudle sceďte a nakrájejte na kratší kousky. Na pánvi rozpalte olej a vložte hlívu, restujte 5 minut. Poté přidejte seitan, cibulku, zázvor a promíchejte. Vmíchejte 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promíchejte a stáhněte z plamene.

4Troubu předehřejte na 250 °C. Do široké misky nalijte teplou vodu, do které ponořte rýžový papír. Když změkne, položte si jej na talíř, pomažte vejcem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položte hromádku náplně. Tu upravte tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohněte směrem dovnitř a náplň zarolujte. Vždy, když vyndáte papír z vody, vložíme do misky další, aby změkl, než svinete závitek.

5Po naplnění pokládejte závitky na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a asi 5 minut pečte dokřupava. Na talíři polijte zálivkou ze sójové omáčky.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.