Rohlik.cz

Tofu a rajčata v rybí omáčce

Tofu a rajčata v rybí omáčce

0 ×

Původní název tohoto vietnamského pokrmu zní đậu phụ sốt cà chua. Možná jste na něj narazili v nějakém dobrém vietnamském bistru. Nyní si tento rychlý, zdravý a vynikající pokrm můžete udělat hravě doma.

Postup:

1Na pánvi rozehřejte olej a tofu na něm ze všech stran opékejte dozlatova (na středním ohni). Bude to trvat asi 7 minut. Tofu vyndejte z pánve, rozložte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

2Na zbylém oleji orestujte šalotku a česnek dozlatova. Přidejte jarní cibulku a rajčata a asi 3 minuty nemíchejte, aby se rajčata opekly. Poté směs několikrát prohoďte a opékejte další 2–3 minuty.

3Přidejte tofu, rybí omáčku a víno a prohřívejte 2 minuty. Stáhněte z plotny a přidejte na delší kusy nakrájenou pažitku, prohoďte a servírujte.

4Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.