Rohlik.cz

Temaki sushi

Temaki sushi
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Aneb sushi, které zvládnete připravit v ruce. Je opravdu jednoduché a přitom vypadá efektně.

Postup:

1Nejdříve si uvařte sushi rýži. Propláchněte ji pod studenou vodou, dokud nebude odtéká čirá voda. Rýže je potřeba zbavit rýžové mouky. Rýži vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Vody by mělo být vždy o 20% více než rýže. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na minimum, hrnec přiklopte poklicí a nechte probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu vodu.

2Rýži odstavte, poklici dejte pryč a nechte ji chladnout. Je možné ji opatrně promíchat vařečkou, aby rychleji vystydla. Rýži dochuťte rýžovým octem, rozmíchaným se 1 lžičkou cukru a špetkou soli. Důkladně promíchejte.

3Čtvercové plátky řasy rozpulte nebo zmenšete na 2/3. Podle toho, jak chcete mít kornoutky dlouhé. Na půlku obdélníků rozprostřete čtvrtinu rýže. Šikmo přes rýži pomažte prstem se špetkou wasabi, poklaďte proužky lososa, pokrájené okurky a listem salátu.

4Teď je na řadě stočení do kornoutu. Vemzměte dolní roh s rýží a přiložte ho k hornímu okraji v polovině řasy, pak stočte zbytek řasy kolem kornoutu dokola. Konec kornoutu zajistěte pomocí zrnka rýže. Je lepivá, takže se nebude rozbalovat. Temaki sushi si vychutnejte ještě čerstvé, dokuď je řasa křupavá. Namáčejte ho v sojové omáčce tak, jak jste zvyklí u klasického sushi.

5Dochutit Temaki můžete i sezamovými semínky nebo kaviárem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.