Rohlik.cz

Zapečené brambory s čedarem

Zapečené brambory s čedarem

1 ×

Jednoduchá příprava, dokonalá kombinace chutí.

Postup:

1Brambory omyjte, usušte a několikrát propíchejte vidličkou. Dejte je vařit v přikryté misce do mikrovlnné trouby na vysoký stupeň ohřevu. Během ohřívání je zkontrolujte, dokud nebudou měkké, trvá to cca 10 minut. Jinak je možné je upéct v předehřáté troubě při 200°C, zabalené v alobalu, zhruba 40 minut.

2Na pánvi osmahněte na sucho slaninu dohněda a potom ji nakrájejte na tenké proužky.

3Uvařené brambory nechte chvilku vystydnout a rozkrojte je na půlky. potřete je rozpuštěným máslem, osolte a dejte je zapéct do trouby na 15 – 20 minut – aby povrch byl zlatavý a lehce opečený. . Asi 3 – 5 minut před koncem pečení posypete brambory čedarem a nechte ho rozpéct. Servírujte posypané slaninou, lžící kysané smetany a posypané jarní cibulkou.

4Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.