Rohlik.cz

Vejce Benedikt s řeřichou

Vejce Benedikt s řeřichou

5 ×

Touto delikátní úpravou vajec povýšíte každou snídani na snídani u Tiffanyho.

Postup:

1Začněte omáčkou. V rendlíku rozpusťte máslo a přeceďte přes plátýnko. Do misky dejte žloutky, ocet, sůl a vodu, promíchejte a dejte na rendlík s horkou vodou (vodní lázeň), voda se nesmí vařit. Šlehejte do zhoustnutí asi 4 minuty. Misku sundejte z vodní lázně a pomalu přilévejte máslo. Ochuťte citrónovou šťávou a čerstvě umletým pepřem. Omáčku udržujte v teple.

2Osmažte slaninu na pánvi do křupava a dejte okapat na papírovou utěrku.

3V hrnci přiveďte vodu s octem k varu a stáhněte na střední plamen. Vejce rozklepněte do naběračky. V hrnci utvořte vařečkou lehký vír a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Bílek by měl obalit žloutek. Vařte 2 minuty, vejce otočte a vařte další 2 minuty. Postupně proces opakujte se zbývajícími vejci. Hotová vejce vyndejte a nechte okapat.

4V toustovači opečte chleba (kaiserku), poklaďte salátem, opečenou slaninou, vejcem a přelijte holandskou omáčkou, opepřete čerstvě namletým červeným pepřem a ozdobte výhonky řeřichy.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.