Rohlik.cz

Skotské Kedgeree

Skotské Kedgeree
  • 25 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Původem indický pokrm zdomácněl ve Skotsku jako vydatná snídaně. Vy si Kedgeree připravte klidně k obědu nebo večeři.

Postup:

1Rýži uvařte dle návodu na skus. Basmati rýže je delší, tenčí a vaří se kratší dobu kolem 8 minut. Vejce vařte ve vroucí vodě 10 minut natvrdo.

2V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte do pánve chilli papričku, koření a ještě chvíli opékejte.

3Uvařenou rýži sceďte, vmíchejte k cibuli s kořením. Na páře spařte doměkka hrášek, potom makrelu.

4Rýži smíchejte se čtvrtkami vajec, makrelou natrhanou na kousky a hráškem, posypejte nasekanou pažitkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.