Rohlik.cz

Pekingská kachna

Pekingská kachna
  • 35 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Křupavá medová kůžička, šťavnaté maso, o kterém se vám bude zdát.

Postup:

1První na řadu přijde marináda na kachní prsa. Smíchejte v misce melasu s rýžovým octem, solí, mletým zázvorem, kmínem a pepřem. Očištěná a osušená kachní prsa marinujte 15 minut a potom je nechte sušit na vzduchu, aby marináda zaschla. Vrchní kůži nařízněte lehce ostrým nožem šikmo.

2Předehřejte si troubu na 180 °C. Mezitím si rozpalte olej v pánvi a zprudka na něm osmahněte prsa z obou stran. Nejprve začněte kůží. Maso přendejte do pekáčku a vložte do trouby zapéct na 15 minut dozlatova.

3Ze zbylé marinády si připravte omáčku tak, že do ní přilijete rýžové víno, sojovou omáčku a lžící bramborového škrobu. Omáčku v pánvi chvíli prohřejte, aby zhoustla.

4Hotová kachní prsa nařezejte nožem na tenké plátky. Podávejte s omáčkou a pokrájenou zeleninou nebo rýží.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.