Rohlik.cz

Japonský rýžový dezert Daifuku

Japonský rýžový dezert Daifuku
  • 30 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

V překladu znamená název této sladkosti štěstí, a po ochutnání jej skutečně poznáte.

Postup:

1V míse smíchejte rýžovou mouku s cukrem, zalijte vodou a promíchejte. Vzniklou hmotu nechte povařit ve vodní lázni nad hrncem cca 15 minut. Gelové těsto rozložte na podložku vysypanou škrobem a rozválejte válečkem do plátu vysokého 4 mm. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte z těsta kolečka o průměru kolem 10 cm. Štetečkem oprašte z těsta přebytečný škrob.

2Tradiční daifuku se plní pastou ze sladkých anko fazolí, která je málo dostupná a nemusí každému chutnat. Proto se dá nahradit jinou variantou, a to švestkami s mákem. Švestky rozmixujte a mák umelte, spojte dohromady a umíchejte hladkou pastu. Tvarujte ji pomocí lžičky do malých kuliček. Tu vždy položte do středu kolečka z rýžové mouky a těsto pomocí prstů oviňte kolem náplně, konce zatlačte a uhlaďte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.