Rohlik.cz

Čokoládový lanýžový koláč

Čokoládový lanýžový koláč

0 ×

Až ochutnáte kousek tohoto koláče, budete si chtít dát další. Je nebezpečně dobrý.

Postup:

1Troubu předehřejte na 180°C a vyložte si dno dortové formy velikosti 22 cm pečícím papírem. Boční strany lehce vymažte máslem. Smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, směs vtlačte na dno dortové formy. Pečte korpus v předehřáté troubě cca 10 minut, potom hy vyndejte a nechte vychladnout. Troubu nevypínejte.

2Obě čokolády a máslo vložte do mísy vhodné do mikrovlnné trouby a nechte postupně rozehřát, vždy po cca 30 vteřinách a vždy před každým ohřátím promíchejte, až je čokoláda a máslo zcela rozpuštěné a směs hladká. Nechejte lehce vychladnout. Směs nesmí být horká.

3V míse kuchyňského robotu (nebo ručním kuchyňským mixérem) ušlehejte vejce s cukrem do pěny, trvá to kolem 3 až 5 minut. Přidejte smetanu, sůl, vanilku a řádně prošlehejte. Nakonec pomalu a postupně přilijte k vejcím čokoládovou směs, neustále šlehejte dohladka, až se obě směsi spojí.

4Čokoládu nalijete na korpus a pečte v předehřáté troubě cca 20 – 25 minut. Nechte koláč vychladnout alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě, potom v lednici min. 4 hodiny, ideálně přes noc. Posypejte ho kakaovým práškem a krájejte velmi ostrým nožem, který si mezi řezy očistěte. recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.