Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Maki sushi

Maki sushi
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Nikdy jste ho nezkusili a bojíte se, že se vám doma nepovede? Maki rolky zvládnete i jako úplný začátečník.

Postup:

1Rýži na sushi propláchněte několikrát ve studené vodě, abyste vyplavili rýžovou mouku. Rýži vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Vody by mělo být vždy o 20% než rýže. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na minimum, hrnec přiklopte poklicí a nechte probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu vodu.

2Rýži odstavte, poklici dejte pryč a nechte ji chladnout. Je možné ji opatrně promíchat vařečkou, aby rychleji vystydla. Rýži dochuťte rýžovým octem, rozmíchaným se 1 lžičkou cukru a špetkou soli. Důkladně promíchejte.

3Lososa zbavte kůže a společně i s okurkou a tofu si pokrájejte na tenké proužky. Na rolovací podložku položte plátek řasy nori lesklou stranou dolů. Pro jednu maki rolku vám stačí 2/3 plátku. Na řasu naneste tenkou vrstvu rýže, přitom horní 2 cm necháte prázdný. Pomožte si studenou vodou s několika kapkami rýžového octa, pokud se rýže bude příliš lepit na prsty.

42 cm od spodního okraje řasy rozložte na rýži proužek ryby, okurky i tofu. Teď přichází na řadu samotné zarolování sushi. Podložku uchopte u spodního okraje a postupně se snažte točit rolku po celém obvodu ke středu. Poslední část rolky, která neobsahuje rýži navlhčete prsty namočenými ve vodě. Rolku zcela zarolujte

Mohlo by Vás zaujmout