Rohlik.cz

Maki sushi

Maki sushi
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Nikdy jste ho nezkusili a bojíte se, že se vám doma nepovede? Maki rolky zvládnete i jako úplný začátečník.

Postup:

1Rýži na sushi propláchněte několikrát ve studené vodě, abyste vyplavili rýžovou mouku. Rýži vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Vody by mělo být vždy o 20% než rýže. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na minimum, hrnec přiklopte poklicí a nechte probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu vodu.

2Rýži odstavte, poklici dejte pryč a nechte ji chladnout. Je možné ji opatrně promíchat vařečkou, aby rychleji vystydla. Rýži dochuťte rýžovým octem, rozmíchaným se 1 lžičkou cukru a špetkou soli. Důkladně promíchejte.

3Lososa zbavte kůže a společně i s okurkou a tofu si pokrájejte na tenké proužky. Na rolovací podložku položte plátek řasy nori lesklou stranou dolů. Pro jednu maki rolku vám stačí 2/3 plátku. Na řasu naneste tenkou vrstvu rýže, přitom horní 2 cm necháte prázdný. Pomožte si studenou vodou s několika kapkami rýžového octa, pokud se rýže bude příliš lepit na prsty.

42 cm od spodního okraje řasy rozložte na rýži proužek ryby, okurky i tofu. Teď přichází na řadu samotné zarolování sushi. Podložku uchopte u spodního okraje a postupně se snažte točit rolku po celém obvodu ke středu. Poslední část rolky, která neobsahuje rýži navlhčete prsty namočenými ve vodě. Rolku zcela zarolujte

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.