Rohlik.cz

Nejlepší klasický hamburger

Nejlepší klasický hamburger

3 ×

Letní grilovačka, pořádný hovězí burger, dobré pití. Nic víc nepotřebujete.

Postup:

1Ve velké míse smícháme maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a pokud chcete můžete i pár kapek Worcester omáčky. Ze směsi vytvoříme 4 bochánky, asi 1,5 – 2 cm vysoké. Do středu hamburgeru uděláme palcem prohlubeň – zabráníme tak vypouknutí hamburgeru při samotném grilování či smažení.

2Rozpálíme gril. Hamburgery grilujeme při středně vysoké teplotě, asi 3 – 5 minut z každé strany, podle toho, jak ho chcete mít propečený. Pokud chceme udělat cheeseburgery, položíme na hamburger plátek sýra v posledních 3 minutách grilování.

3Během posledních 2 – 3 minut necháme na grilu opéct rozpůlené domácí nebo kupované housky, rozkrojenou stranou dolů.

4Hamburger podáváme podle chuti – spodní půlku houskypotřeme majonézo, přidáme list salátu, na něj hamburger, cibuli, plátek rajčete, omáčku a přiklopíme druhou půlkou housky. Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.