Rohlik.cz

Dip z pečeného česneku

Dip z pečeného česneku
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Chuť pečeného česneku si zamilujete. Doplňte ho k hranolkům, pečeným bramborám nebo zelenině.

Postup:

1Paličky česneku seřízněte nožem shora. Předehřejte si troubu na 180 °C a česnek dejte péct cca na 20 minut, aby úplně změkl.

2Upečený a zchladlý česnek vymačkejte rukou nebo pomocí nože ze slupky. V misce ho rozmačkejte vidličkou, přidejte kelímek zakysané smetany, špetku pepře, soli, několik posekaných lístků bazalky a promíchejte.

3Dip podávejte k hovězím burgerům, nebo jiným masům. Chutná i s pečenou či grilovanou zeleninou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.