Rohlik.cz

Coleslaw, Tzatziky a bylinková majonéza

Coleslaw, Tzatziky a bylinková majonéza
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Tradiční Coleslaw se k burgerům skvěle hodí, nebo zkuste osvěžující Tzatziki s okurkou. Bylinková majonéza dochutí hovězí burger k dokonalosti.

Postup:

1Coleslaw. Nastrouhejte nahrubo mrkev a zelí. V mixéru nasekejte nahrubo jednu menší cibuli a dva stonky řapíkatého celeru. V míse smíchejte zeleninu dohromady, zakápněte šťávou z jedné poloviny citronu, mírně osolte, opepřete a vmíchejte 4 lžíce majonézy. Nechte salát odpočívat před podáváním v lednici.

2Tzatziky. Polovinu okurky nastrouhejte nahrubo a rukou vymačkejte přebytečnou vodu. V míse smíchejte okurku s prolisovaným stroužkem česneku, osolte, opepřete, přidejte kelímek řeckého jogurtu, zamíchejte a nechte chladit. Ochutnejte ho k hovězímu nebo vepřovému burgeru.

3Bylinková majonéza. Jarní cibulku nakrájejte najemno, lístky petrželky posekejte nožem, přidejte 4 lžíce majonézy, lehce osolte a promíchejte. Je skvělá na hamburgerové žemle nebo jen tak k hranolkům.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.