Rohlik.cz

Farmářský burger

Farmářský burger
  • 20 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Správná porce masa se slaninou a volským okem pro pořádné jedlíky.

Postup:

1Jako první si připravte karamelizovanou cibulku. V nepřilnavém hrnci rozpalte lžíci oleje a osmahněte na něm proužky cibule, míchejte až cibule zesklovatí. Potom přisypte do hrnce lžíci hnědého cukru, nechte roztát a smíchejte s cibulí.

2Mleté maso smíchejte se špetkou soli a pepře, vytvarujte do tvaru burgeru a dejte na 15 minut odpočívat do lednice. Poté ho vyndejte, chvíli ho nechte při pokojové teplotě. Na rozpálené pánvi osmažte hovězí burger, cca 4 minuty z každé strany. Než se burger dosmaží, přidejte do pánve i plátek slaniny a rozklepněte jedno vejce na volské oko. Po dopečení nechte burger, slaninu i vejce v pánvi ještě chvíli odpočívat.

3Žemli rozkrojte na půlky a vnitřní strany osmahněte na sucho v pánvi.

4Spodní stranu žemle pomažte majonézou, hořčicí, navrstvěte lístky rukoly, hovězí burger, volské oko, plátek slaniny, pokrájenou okurku, lžíci karamelizované cibule. Vrchní stranu žemle opět pomažte majonézou a burger přiklopte.

5Podávejte se smaženými hranolky, pečenými bramborami, nebo cibulovými kroužky se salátem Coleslaw.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.