Rohlik.cz

Krůtí medailonky se žampionovým ragú

Krůtí medailonky se žampionovým ragú

1 ×

Šťavnaté masíčko z krůtích prsou si můžete dopřát jako holý steak s přílohou. Ale proč si k němu nevybrat takový doplněk, který váš chod pozvedne ještě výše?

Postup:

1Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Na pánvi rozehřejte asi 4 lžíce oleje a cibuli pozvolna restujte dohněda. Na pánev přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Asi 1 minutu opékejte a míchejte vařečkou. Zasypte 1 lžící hladké mouky a zamíchejte. Nechte lehce osmažit. Poté přilijte 200 ml vývaru, osolte, přidejte nasekaný rozmarýn a 15 – 20 minut pozvolna vařte. Občas nezapomeňte promíchat a podle potřeby podlévejte vývarem.

2Krůtí maso osolte, opepřete a lehce obalte v mouce. Přebytečnou mouku z masa sklepejte. Medailonky vložte na rozpálenou pánev lehce pokapanou olejem a smažte, dokud maso nebude pevné. Trvá to asi 5 minut z každé strany, ale zvažujte propékání podle síly plátku.

3Medailonky na talíři přelijte ragú.

4Něco navíc: Masíčko doporučujeme servírovat s opečenými bramborami ve slupce. Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.