Rohlik.cz

Jablečný štrúdl

Jablečný štrúdl
  • 30 minut
  • 8 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

3 základní suroviny a dezert k nedělnímu obědu je hotový

Postup:

1Předehřejte troubu na 180 °C. Mezitím oloupejte škrabkou slupku z jablek. Rozkrojte je na půlku, vykrojte nožem jádřinec a pokrájejte je na menší kousky.

2Rozehřejte nepřilnavou pánev a jablka na ní chvíli opékejte, aby se odpařila přebytečná šťáva a jablka trochu změkla. Jinak by jablka mohla zbytečně pustit šťávu a štrůdl rozmočit. Až mírně zezlátnou, poprašte je skořicí, zamíchejte, pánev odstavte a nechte jablka zchladit.

3Na plech rozložte listové těsto i s pečícím papírem, poklaďte střed jablky a zarolujte do závinu. Konce navlhčete trochou vody nebo rozšlehaným vejcem a pořádně přitisknete dospod.

4Navíc můžete k jablkům přidat rozinky namočené v rumu, kousky oříšků nebo vanilku nebo dosladit navíc cukrem

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.