Rohlik.cz

Fitness burger s kuřecím masem

Fitness burger s kuřecím masem
  • 70 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Dbáte na zdravou životosprávu a běžné burgery nasáklé tukem jsou pro vás tabu? Udělejte si vlastní fitness burger, který nejen, že je velice zdravý, ale chutná fantasticky!

Postup:

1Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda, pohanku slijte. Nechte alespoň trochu zchladnout.

2Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte ovesné vločky, lněná semínka a rozmixujte najemno, jak to jen půjde. Přijdete pohanku, špetku soli a společně mixujte, dokud se hmota nespojí a nebude kompaktní. Směs rozdělte na 4 části. Z každé navlhčenýma rukama umačkejte bulku o průměru asi 7cm. Bulky rozprostřete na plech.

3Červenou řepu nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Lehce je potřete olejem, posolte a opepřete. Rozložte je také na plech a společně dejte péct půl hodiny. Po deseti minutách pečení přidejte kuřecí karbanátek.

4Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Česnek utřete se solí. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte tak, aby vám vznikla kompaktní hmota. Z hmoty utvořte 4 ploché karbanátky, které potřete lehce olejem. Položte je na pečící papír vedle bulek.

5Než se vše upeče, připravte si dip. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky. Přidejte jogurt, nasekaný koriandr, nastrouhanou limetovou kůru, lehce osolte a promíchejte. Upečené bulky vyjměte z trouby (maso i řepu můžete nechat v teple ještě chvíli), nechte chvíli zchladnout. Poté je podélně rozřízněte, potřete dipem, položte plátek řepy, maso, řepu, dip a přiložte vrchní část bulky a propíchněte špejlí. Podávejte se zeleninovým salátem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.