Rohlik.cz

Domácí hamburgerové žemle

Domácí hamburgerové žemle
  • 140 minut
  • 11 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Jestli chcete ten nejlepší burger, upečte si domácí žemle. Výsledek bude perfektní a za tu práci to stojí.

Postup:

1Mléko si ohřejte v hrníčku, aby bylo vlažné, přidejte droždí, cukr a rozmíchejte. Vznikne kvásek pro přípravu kynutého těsta.

2V míse smíchejte mouku se solí, vmíchejte vejce a kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké těsto. Nechte ho cca 1 hodinu kynou na teplém místě.

3Po vykynutí rozdělte těsto na 10 porcí, vytvořte kulaté ploché bochánky, přendejte je na plech a zakryté utěrkou je nechte ještě 1 hodinu kynout.

4Rozehřejte si troubu na 180 °C. Nakynuté bochánky lehce přitiskněte dlaní (v troubě opět nakynou), potřete je rozšlehaným žloutkem s trochou mléka, posypejte sezamem a dejte je péct na cca 20 minut. Hotové jsou baculaté a upečené dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.