Rohlik.cz

Hovězí burger s modrým sýrem a batáty

Hovězí burger s modrým sýrem a batáty
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Plísňový sýr na šťavnatém burgeru s batátovými hranolky. Perfektní kombinace.

Postup:

1Jako první si upečte batátové hranolky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte všechny na stejnoměrné hranolky. Rozložte si pečící papír na plech, rozprostřete batáty a pokapejte je olivovým olejem. Osolte, opepřete a posypejte provensálským kořením. Dejte péct zhruba na půl hodiny doměkka.

2Připravte karamelizovanou cibuli. V pánvi osmahněte na másle doměkka posekanou cibuli, trvá to cca 7 minut. Potom přisypte hnědý cukr, zakápněte octem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nezhoustne.

3Polovinu cibule přidejte k mletému masu společně s namletým toustovým chlebem, vejcem, šalvějí, solí a pepřem. Masovou směs promíchejte důkladně rukama, rozdělte na 4 části a vytvarujte burgery. Burgery grilujte 5 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. V poslední chvilce dejte opéct i vnitřní strany žemle.

4Spodní žemli pomažte majonézou, navrstvěte cibuli, přidejte hrst salátových lístků. Zakryjte ještě teplým burgerem, který posypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Sýr roztaje. Vrchní část bulky pomažte majonézou a burger přikryjte. Podávejte na talíři s pečenými batáty.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.