Rohlik.cz

Raw mrkvový dort s citronovým krémem

Raw mrkvový dort s citronovým krémem
  • 150 minut
  • 12 porcí
  • Středně těžký

5 ×

Hřešit se sladkým jde i zdravě a bez výčitek.

Postup:

1Jako první namočte kešu ořechy do vody, abyste je druhý den mohli použít pro přípravu krému. Kešu krásně změknou a získají po umixování krémovou konzistenci.

2Oloupanou a očištěnou mrkev pokrájejte na kousky a vložte do mixéru se sekacím nožem. Nasekejte nadrobno. Mrkev přendejte stranou do misky a nasekejte ořechy na jemnou mouku. V misce smíchejte mrkev s ořechy, strouhaným kokosem, perníkovým kořením, skořicí a sirupem z agáve. Důkladně promíchejte rukama, aby se všechny ingredience dobře spojily.

3Směs na korpus si rozdělte na dvě poloviny. První část natlačte na dno dortové formy, přikryjte pečícím papírem vystřiženým do tvaru formy a natlačte na něj druhou polovinu korpusu. Takto nechte chladit v lednici alespoň 1 hodinu.

4Mezitím si připravte krém. Kešu slijte, vložte do robotu společně s citronovou šťávou, sirupem, kokosovým olejem a 4 lžícemi vody. Umixujte do hladkého krému.

5Dort vyndejte z lednice, opatrně sundejte horní část korpusu a potřete spodní díl půlkou citronového krému. Pečící papír odstraňte, přiklopte druhou půlkou korpusu a navrch dort potřete zbylým krémem. Ozdobit můžete dýňovými semínky.

6Dejte ho chladit ještě na hodinu do lednice. Pokud si chcete postup více zjednodušit. Korpus nerozdělujte a rovnou ho potřete navrch citronovým krémem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.