Rohlik.cz

Hovězí guláš na černém pivu

Hovězí guláš na černém pivu
  • 90 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

3 ×

Víkend na chalupě si žádá pořádné jídlo, u kterého nemusíte stát. Takový je právě hovězí guláš.

Postup:

1Hovězí kližku pokrájejte na menší kostky. Osmahněte maso na rozpálené pánvi z každé strany, aby se zatáhlo, trvá to cca 5 minut.

2Ve větším hrnci si na oleji osmahněte pokrájenou cibulku. Poté, co cibule zeskolvatí, přidejte nadrobno pokrájený česnek a nechte ho rozvonět. Přidejte lžíci sladké papriky a špetku tymiánu.

3Do hrnce přidejte vrchovatou lžíci protlaku, lžičku worcester omáčky, zamíchejte, zalijte černým pivem, nechte chvíli vyvařit a maso s cobulí zalijte hovězím vývarem (můžete použít i bujón).Takto vařte na nižším plameni 1 hodinu, aby maso změklo. Pokud se vyvaří více tekutiny, dolijte vývarem. Hotový guláš by měl mít omáčkovou konzistenci i bez zahuštění moukou.

4Před dokončením, nakrájejte očištěné žampiony na půlky a osmahněte je v pánvi na oleji. Guláš ochutnejte, dosolte, opepřete, vsypte houby a společně chvíli prohřívejte.

5Podávejte ho nejlépe s chlebem a posypat ho můžete koriandrem nebo petrželí.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.