Rohlik.cz

Francouzské bulky

Francouzské bulky

0 ×

Jsou perfektní pro výrobu domácích burgerů. Velikost pečiva si zvolte sami.

Postup:

1Máslo nakrájejte na menší kousky a rozehřejte je v zahřátém mléce. Do větší mísy nasypte rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, mléko s máslem a zpracujte těsto. Několik minut ho hnětejte rukama. Těsto lehce pomoučněte nechte hodinu kynout na teplém místě.

2Z vykynutého těsta nakrájejte stejně velké díly, ze kterých tvarujte bochánky. Bulky nechte ještě 20–30 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Troubu rozehřejte na 200 °C.

3Bulky potřete mlékem, posypejte sezamovými semínky a pečte 15 minut dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.