Rohlik.cz

Voňavé miniburgery

Voňavé miniburgery

0 ×

Odlehčená mini verze klasických burgerů. Ideální pro dámskou párty.

Postup:

1Máslo nakrájejte na menší kousky a rozehřejte ho v zahřátém mléce. Do mísy nasypte mouku, rozdrobené droždí, cukr, sůl, mléko s máslem a zpracujte těsto. Několik minut jej propracovávejte na vále. Těsto nechte hodinu kynout při pokojové teplotě.

2Z vykynutého těsta nakrájejte stejně velké díly, ze kterých tvarujte bochánky. Bulky nechte ještě 20–30 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 200°. Bulky potřeme mlékem, posypejte sezamovými semínky a pečete 15 minut dozlatova.

3Rozehřejte troubu na 200 °C. Žampiony nakrájejte na slabé plátky, v misce smíchejte se lžící oleje, solí a pepřem a vložte do trouby opéct.

4Hovězí maso umelte a v robotu nasekejte úplně najemno, aby vznikla vláčná hmota. Maso ochuťte kořením a nadrobno pokrájenou cibulí. Navlhčenými dlaněmi tvarujte slabé karbanátky o průměru o něco větším, než jsou bochánky. Maso opékejte na pánvi nebo grilu cca 3 minuty z každé strany do hněda.

5Smíchejte ingredience na dresing. Bulky rozkrojte a potřete dresingem. Položte plátek okurky, maso a opečené žampiony, lžíci dresingu a přiklopte druhou půlkou bulky. Spíchněte párátkem. Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.