Rohlik.cz

Kuřecí játra s rozmarýnem

Kuřecí játra s rozmarýnem
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

2 ×

Jak udělat z kuřecích jater gurmánské jídlo? Přidejte něco navíc, portské víno...

Postup:

1Rozpalte v pánvi olej a osmahněte na něm postupně játra cca 2 až 3 minuty z každé strany. Nechte mezi kousky jater v pánvi prostor, aby se smažila ne dusila.

2Až budou všechna játra osmažená, vyjměte je z pánve a dejte na chvíli stranou. Přidejte do pánve lžíci másla a osmahněte na něm proužky cibule. Až zesklovatí, přidejte prolisovaný stroužek česneku a chvíli prohřejte, aby se rozvoněl. Přidejte lžičku hořčice a snítku rozmarýnu, promíchejte. Do pánve vraťte játra, osolte, opepřete a společně prohřejte.

3Podávejte nejlépe s domácí bramborovou kaší, dochucenou máslem a petrželkou.

4Tip: Kuřecí játra podlijte 1 dl červeného vína, nebo portským a nechte víno zredukovat na třetinu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.