Rohlik.cz

Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem

Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem

1 ×

Místo velikonoční nádivky vyzkoušejte tento rok lehčí variantu oběda. Za žádnou cenu ale neopomeňte na kopřivy.

Postup:

1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Uzené maso nakrájíme na drobné kostky. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme ji se 3 vejci, solí a česnekem (utřeným se solí, ale může být i sušený česnek).

2Pekáček vymažeme olejem a vyskládáme do něj vrstvu brambor. Lehce posolíme a nasypeme na ně uzené maso. Poté zakryjeme vrstvou cuketové směsi. Zbylé vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Z bílku vyšleháme pevný sníh. Ricottu smícháme s kopřivami, žloutkem a našlehaným bílkem, dosolíme a navrstvíme navrch.

3Zapečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny. recept naleznete na blogu "Vařeniště"http://ww­w.vareniste.cz/jar­ni-variace-na-zapecene-brambory-s-uzenym-masem/.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.