Rohlik.cz

Nadýchaná bublanina

Nadýchaná bublanina
  • 45 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Když je sezóna čerstvých třešní, přišel čas na domácí bublaninu.

Postup:

1V míse dobře ušlehejte cukr s žloutky, mlékem a vanilkovým cukrem. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, postupně ji přisypávejte ke žloutkům, směs šlehejte cca 2 minuty. Vmíchejte do těsta opatrně sníh z bílků a promíchejte.

2Předehřejte si troubu na 160 °C. Řídké těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Povrch těsta poklaďte vypeckovanými třešněmi. Dejte bublaninu zapéct cca na 35 minut. Hotová je až bude shora zlatavá a těsto propečené. Zkontrolujte ho pomocí špejle, kterou do těsta zabodnete.

3Po vychladnutí můžete buchtu posypat moučkovým cukrem, nařezat na kousky a podávat k odpolední kávě. Bublanina je krásně nadýchaná a dlouho vláčná.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.